Praktijk Angeliet
Werken met passie
© Praktijk Angeliet Gildenpad 16 Zevenaar 2014
Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde kinesiologie is een manier om mensen energetisch in balans te brengen met behulp van natuurlijke middelen en daarmee bij te dragen aan een gezond en volwaardig leven. Deze  methode is gebaseerd op de leer van spieren en spierbewegingen. Er is een samenhang tussen spiergroepen, meridianen en organen. Verstoringen van organen kunnen worden opgespoord door spiergroepen op een afwijkende spanning te controleren.

 

Het feit dat Kinesiologie gebruikt kan worden als diagnose methodiek, heeft te maken met lichaamsintelligentie. Het lichaam voelt, signaleert, registreert en reageert op voedsel, nachtrust, beweging, ademhaling, werkdruk, spanning, gedachten en emoties. Ons lichaam kan ons

belemmeren en stimuleren ten aanzien van ons bewustzijn, creativiteit en vitaliteit. Door de spiertesten kunnen we een optimaal gebruik maken van ons potentieel op velerlei gebieden.

Weerstand of disbalans wordt opgespoord doormiddel van de spiertest en gebruik makende van ampullen of testbuisjes genaamd. De middelen van deze testbuisjes variëren van vitamines, mineralen, hormonen, allergenen, enzymen en toxische stoffen.

Nadat de disbalansen zijn gevonden wordt er gezocht naar natuurlijke preparaten en of andere oplossingen die deze disbalans opheffen.

 

Hiervoor worden diverse methodieken gebruikt zoals:

 

Homeopathie

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

 

Het doel van homeopathie is het herstellen van het natuurlijke evenwicht, zowel op lichamelijk gebied als psychisch. Als dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er ziekten ontstaan.

 

Fytotherapie

Fytotherapie betekent genezen met planten. Daarbij worden uitsluitend plantaardige geneesmiddelen toegepast. De fytofarmacie maakt gebruik van plantenmaterialen in diverse vormen, zoals kruiden, tincturen, tabletten, etherische olie, sappen en thee.

 

Orthomoleculair

Door allerlei tekort komingen in ons dagelijks voedsel, door verkeerd voedsel, te weinig of teveel voedsel, te vet te zoet, te zout enzovoort, is de kans groot dat er een tekort ontstaat in bepaalde vitamines, mineralen en sporenelementen. Deze tekorten kunnen leiden tot

gezondheidsproblemen.

 

Orthomoleculaire voeding streeft erna de lichaamscellen optimale hoeveelheden voedingsstoffen te geven.

 

Voeding

Voedsel dat niet goed voor je is en wat je slecht verdraagt, kan allerlei klachten veroorzaken. Het lichaam kan dit voedsel niet goed verwerken en raakt uit balans en dit kan weer leiden tot verschillende klachten zoals vermoeidheid, hyperactiviteit en stress.

 

Door uit te testen welke voedingsmiddelen positief of negatief voor u zijn, komen we tot inzicht in uw voedingspatroon.

De praktijk Angeliet wordt kinesiologie gecombineerd met diverse andere natuurgeneeskundige therapie vormen.

 

Praktijk Angeliet maakt gebruik van verschillende mogelijkheden om te testen, zoals:

 

NES ProVision, NEI (Nero Emotionele Integratie), met de biotensor en spiertesten.